EXTRANYCKEL TILL PORTEN/TVÄTTSTUGA/GROVSOPRUM/HUSHÅLLSOPOR/NY CYLINDER/NYCKEL TILL BOKNINGSTAVLAN I TVÄTTSTUGAN

Man hör av sig till Energibevakning som gör en beställning hos Hornsplans lås. Skriv till helpme@energibevakning.com   Kom ihåg att bokningscylinder till tvättstugan skall märkas upp med föreningens interna lägenhetsnummer.

KOLLEKTIVMÄTNING EL

De boende kan inte teckna egna avtal då föreningen är en enda stor kund och debitering för elförbrukning sker av föreningen. Kostnaden för el står på avgiftsavin och debitering sker månadsvis. För närvarande är kostnaden 1,59kr inklusive moms/kilowattimme.

HUSHÅLLSOPOR OCH MATAVFALLSSORTERING

Hushållssopor slängs ENDAST vid Gröna sopskåpet vid gatan, lucka nr 1 och 2.

Matavfallssortering sker vid lucka nr 3 (befintlig nyckel till hushållssopor) och 4 (speciell matavfallssorteringsnyckel) vid gröna sopskåpet vid gatan. Vill du vara med och sortera? Hör av dig till styrelsen@brfdamhatten.se eller till någon i styrelsen. Boende får nyckel till luckan, påsar och påshållare gratis av föreningen. Om din nuvarande nyckel inte passar till lucka nr3, hör av dig så får du kvittera ut en matavfallssorteringsnyckel till lucka nr 4. När påsarna börjar ta slut så kan man ta fler från Byteshyllan i cykelrummet. Om det inte finns några där, hör man av sig till styrelsen.

GROVSOPRUM

Belägen till vänster om portalen, här sorterar man plast, wellpapp, tidningar, elektronik, glas, metall, glödlampor, batterier samt brännbart. Hushållssopor får EJ slängas här! Kom ihåg att vika ihop Wellpapp ordentligt, annars kan föreningen få viten.

Grovsopor, glas, wellpapp, elektronik mm får ej ställas på golv.

BREDBAND

Föreningen har tecknat avtal med TELE 2, bredband100mbit för 113kr/månad/hushåll.  Debitering görs varje månad och står på avgiftsavin.

BLIPPAR/BRICKOR

Om ni vill ha fler, maila styrelsen@brfdamhatten.se ange antal ni vill ha, kostnad 100kr/bricka (läggs på avgiften). Om ni tappar bort någon, hör av er omedelbart till styrelsen! Varje bostadsrättsinnehavare har ursprungligen fått tre (3) blippar som ”startpaket”.

Vid frånträde av bostad skall styrelsen informeras om hur många blippar som överlämnas till nya ägaren.

VENTILATION

Kolfilterfläkt rekommenderas. Inget får kopplas på ventilationsdon i kök, donet skall vara tillgängligt för att kunna genomföra OVK (obligatorisk ventilationskontroll).

ANDRAHANDSUTHYRNING

Hör av er till SBC för blankett, fyll i och lämna i brevlådan i källaren, port 93. Styrelsen godkänner eller avslår. Vid uthyrning tar föreningen 10 % av ett (1) prisbasbelopp (administrativ kostnad för SBC).

JAG HAR TAPPAT BORT/INTE FÅTT MIN HYRESAVI

Hör av dig till föreningens ekonomiska förvaltare, SBC och be om en ny. Tel 0771–722722. Avier skickas ut månadsvis.

FACEBOOK

Föreningen finns även på Facebook som Brf Damhatten 1. Skicka förfrågan om att gå med. Där finns dagsaktuella nyheter eller information (tex vattenavstängningar, elavbrott mm). Observera att det endast är styrelsen som får göra inlägg om det inte är av akut/informativ karaktär. Finns även Brf Damhatten 1 Medlemsforum som ni är välkomna att gå med i.

RASTNING AV HUNDAR

Är FÖRBJUDET på gården, hundar skall dessutom vara kopplade.

STADGAR OCH ORDNINGSREGLER

Stadgar finns att få som PDF, hör av er till styrelsen@brfdamhatten.se

Ordningsregler fås i samband med detta dokument.

PARKERING PÅ GÅRDEN/BILAR

Det är endast tillåtet att stå 15 minuter för av och pålastning. Ska man stå längre än så, kontakta styrelsen@brfdamhatten.se Bilförbud på gården 20:00-08:00 (förutom för av och ilastning, 15 minuter).

Tänk på att blända av kvällstid när ni kör in/ut från gården då det lyser in hos boende.

PARKERINGSPLATS/GARAGE

Hör av dig till styrelsen@brfdamhatten.se  för att ställa dig i kö, när du kommer på tur så hör vi av oss. Garageplats kostar för närvarande 575kr/månad och p-plats 200kr/månad. Man får endast hyra p-plats eller garage.

TVÄTTSTUGA/TORKRUM/TORKSKÅP

Belägen i källaren mellan port 95 och port 97. Läs ordningsreglerna noggrant. Det finns 4 tvättmaskiner varav en (1) grovtvätt med 2 torktumlare i tvättstugan.

Torkrum med fläkt samt torkrum nr 2 med två (2) stycken torkskåp.

CYKELRUM/BARNVAGNSRUM

Belägen till vänster om portalen, parkera er cykel/barnvagn så att andra kan komma förbi. Endast blipp/nyckel till dörren.

GRILLPLATS/UTEPLATS

Observera att föreningens ordningsregler gäller även här. Plocka i ordning och städa efter er. Vid större evenemang, annonsera i alla trapphus. Ta ned lapparna efter avslutad grillning. Dynor finns att låna, hör av er till någon i styrelsen.

PRYLBYTARHYLLA

Finns i grovsoprum/cykelrum, observera att saker inte får ställas på golv.

FÖRENINGSLOKALEN

Lokalen är belägen baksida port 95, det finns enkelt kök, wc, bord, stolar och en soffgrupp. Bokningsregler och bokningstavla finns utanför dörren i trapphus 95 (from 2021-12-21).

VINDSFÖRRÅD

Till varje lägenhet hör ett (1) vindsförråd där föreningens interna lägenhetsnummer står uppmärkt. För lägenhet 1065 och 1066 finns källarförråd.

BRANDSÄKERHET I TRAPPHUS OCH VIND

Observera att det inte är tillåtet att ställa något i trapphuset av brandsäkerhetsskäl. Inte heller utanför vindsförråd.

FEL INOM FASTIGHETEN

Ring föreningens fastighetsskötare, Energibevakning 08–6476610 eller maila till helpme@energibevakning.se samt till styrelsen@brfdamhatten.se

BLOMPENG

Föreningen ger bidrag på 250kr/port för vår/sommar och höst/vinter till plantering av exempelvis blommor. För att få ersättning skall du lämna in kvitto på det du köpt. Maila styrelsen eller ta kontakt med Annica Nordered, port 95.

HÖST OCH VÅRFEST

Varje höst och vår så är gör vi gården fin ihop, det bjuds på bullar, kaffe, läsk och ibland blir det korvgrillning.

NYÅRSFYRVKERIER

Varje nyårsafton bjuder en av våra boende på fyrverkeri, tradition sedan 2010.

10 % RABATT HOS CYKELHANDLAREN BAKSIDA PORT 93

Uppge föreningens interna lägenhetsnummer samt namn när ni är där. Dessutom gratis påfyllning av luft.

REGLER FÖR BALKONG

Håltagning eller åverkan på fasad är ej tillåten. Blomlådor får ej hänga utanför balkongen. Övrig information för balkong står i ordningsreglerna.

SKRIV MOTION TILL STYRELSEN INFÖR ÅRSSTÄMMAN 2023 (skickas in senast 8/3 2023). Så här skriver du en motion:

  1. Skriv en rubrik som kortfattat beskriver vad ärendet handlar om.
  2. Skriv vad ärendet handlar om.
  3. Avsluta motionen med att själv föreslå ett beslut som du tycker att årsstämman ska ta.
  4. Skriv under med ditt namn.
  5. Lämna motionen i föreningens brevlåda i port 93. Alternativt skriv ett mail till styrelsen@brfdamhatten.se

GARANTIARBETE FÖNSTERRENOVERING

Föreningen utförde fönsterrenovering 2020 (målning insida och utsida ytterbåge, energiglas ytterbåge). Även balkongdörrar. Vid eventuella uppkomna skador/problem, hör av er omedelbart till styrelsen@brfdamhatten.se

TRÄDGÅRDSGRUPP

Är du intresserad av att skapa en trädgårdsgrupp? Dra ihop några stycken och hör av er till styrelsen@brfdamhatten.se

Det finns möjlighet till eventuella bidrag.

LÄGENHETSFRÅGOR

Vid eventuella upplevda störningar/problem med ventilation, kalla radiatorer eller enbart frågor kring ombyggnation, radon eller liknande, hör av er till styrelsen@brfdamhatten.se

VILL DU GÅ MED I STYRELSEN?

Hör av dig till valberedningen eller styrelsen@brfdamhatten.se

LÄGENHETSNUMMER

Observera att föreningen har interna lägenhetsnummer (1001-1066) som sitter på utsida dörr. Dessa skall inte förväxlas med skatteverkets (vid tex adressändring).

SKYDDSRUM I FASTIGHETEN

Är beläget i källaren mellan port 87-89 (25 platser). Sedan finns ett större skyddsrum i källaren till port 95 (102 platser). Alla i styrelsen har möjlighet att öppna om det skulle behövas.

Stadgar

Ladda ner BRF Damhattens stadgar (*.pdf) här >>