7/9 – Sammanfattning från gårdagens byggmöte

Här kommer en sammanfattning från gårdagens byggmöte med entreprenören:

 

  • Stambytet fortlöper enligt tidsplan och inga stora oväntade överraskningar har inträffat.
  • Rivningen i första huskroppen är klar och rörmokarna är igång. I måndags, den 5/9, startade rivningen i den andra huskroppen, det vill säga port 91.
  • Damtoaletten är endast till för damer och inte någon annan. Byggarna är tillsagda att inte använda den.
  • Lägenheternas ytterdörrar ska under stambytet antingen vara låsta eller så ska en byggare övervaka dörren (inom synbart avstånd från dörren) så att ingen obehörig kan komma in. Om en byggare arbetar inne i lägenheten, så ska dörren vara låst. Om en byggare springer upp/ned i trappuppgången, så ska dörren ändå vara låst. Meddela oss direkt om din dörr är olåst och ej övervakad samt vilken dag och vilken tid det upptäcktes, för så får det absolut inte vara. Du kan läsa mer om det i gårdagens inlägg >>
  • Kontrollera vad som gäller för din hemförsäkring under stambytet. Vissa försäkringar gäller inte under ett stambyte och byggarnas försäkring är främst mot skador som kan uppstå, inte stöld.
  • Vi hoppas att inspektionen av rören medför att de nybyggda badrummen i etagelägenheterna i port 91 inte behöver beröras av stambytet utan att man endast behöver riva badrummens tak för att få åtkomst.

 

Nästa byggmöte hålls tisdagen den 20/9. Hör av dig till oss på styrelsen@brfdamhatten.se eller lämna en kommentar här på webbsidan om du har något som du vill att vi ska ta upp under mötet.

 

Vänliga hälsningar från styrelsen